Hout met Schors

Grote beuk project

Via marktplaats kwam ik een hele bijzondere stam tegen, een rode beuk van 5 meter lang en op het dikste eind 1.9 !!! meter dik.

deze mega stam van 115 jaar oud kwam uit de tuin van een herenhuis in Houten. En moest gekapt worden omdat de wortels aangetast waren door een zwam.

toen de meer dan 10 TON zware stam bezorgd was, stond ik voor de uitdaging de stam te verzagen. mijn huidige maximale zaagbreedte was 1 meter. Toen heb ik een zaagblad besteld van 2 meter lang, en heb een frame gemaakt waarmee ik de stam kon zagen.

Mijn nieuwe zaagsysteem in actie! het frame word door de stam getrokken door een elektrische lier.

De breedste planken zijn bijna 2 meter breed! en wegen ruim 500 kilo. Ik heb ze 10 centimeter dik gezaagd.

Na het zagen zijn de 7 boomstambladen naar de droogkamer gebracht. Daar zijn ze in 4 maanden tijd teruggedroogd. Na het drogen heb ik de bladen vlak gefreesd. De dikte na het frezen is ongeveer 7 centimeter.

Deze unieke boomstambladen zijn beschikbaar! gaaf als tafel in uw winkelpand, als vergadertafel of wandplank.