Hout met Schors

MEGA beuken tafelbladen nu beschikbaar!!!Het is een lang proces geweest, maar dan heb je ook wat.

Ik kocht in januari 2016 een grote beukenstam van 10 Ton zwaar. De oude boom stond in een tuin bij een herenhuis in Houten. Helaas moest de boom door een wortelziekte geveld worden. De eerste uitdaging waar ik voor stond is het zagen van de stam. Er zijn geen zagerijen in Nederland die zo’n grote stam kunnen zagen. Ik heb daarom zelf een systeem bedacht om de stam te kunnen zagen met kettingzagen en een zaagblad van 2 meter lang.

Na het zagen zijn de planken kunstmatig gedroogd, zodat ze stabiel binnenshuis stabiel blijven. Na het drogen waren de planken vervormd, en ik heb ze daarom met een CNC freesmachine weer netjes vlak gefreesd. Ik heb 7 mooie boomstamplanken uit de stam kunnen zagen, prachtig te gebruiken als eetkamer- of vergadertafelblad. de planken zijn klaar om geschuurd en op maat gezaagd te worden.