Hout met Schors
Veeneik tafel 4000 jaar oud Veeneik tafel 4000 jaar oud Veeneik tafel 4000 jaar oud Veeneik tafel 4000 jaar oud Veeneik tafel 4000 jaar oud Veeneik tafel 4000 jaar oud

Veeneik tafel 4000 jaar oud

 3,800.-

Over dit product

Deze veeneik tafel is gemaakt van een veeneik stam die meer dan 4000! jaar onder de grond heeft gelegen. Deze stam is tevoorschijn gekomen bij graafwerkzaamheden in Schelluinen.

Ik heb deze stam in 2016 verkregen, heb hem laten zagen tot planken en heb de planken verwerkt tot deze prachtige tafel. Dit hout is erg lastig te bewerken, heeft de neiging om enorm krom te trekken tijdens het drogen maar door veel passen en meten heb ik nog een dikte van 5 cm uit de planken weten te halen. Tevens zijn er aan de onderkant stalen strippen ter versteviging aangebracht.

De uitstraling  en kleur van veeneik is werkelijk iets aparts, dit is niet na te bootsen met verouderings technieken. Het oorspronkelijke lichtbruine eikenhout is door inwerking van mineralen verkleurd tot bijna zwart. Met vlagen rood, paars, bruin een hele bijzondere tekening!

Het blad is afgewerkt met een duurzame hardwax olie en staat op een modern stalen onderstel. De afmetingen van het blad zijn 1 meter breed bij 2,55 meter lang. Bij interesse kom gerust eens kijken (en voelen) bij deze bijzondere tafel.

blogpost over deze veeneik: https://houtmetschors.nl/project-veeneik/